EAA

scan.

EAA

scan.


Stacks Image 2330

Verplichte toegankelijkheid voor mensen met een beperking, óók op je website

Maar liefst één op de vijf Europeanen leeft met een beperking. Dat zijn zo'n 87 miljoen mensen. Door die beperking heeft deze groep vaak moeite met het gebruiken van websites, diensten en producten.

De Europese Unie heeft daarom een richtlijn uitgeschreven die bepaalde websites, diensten en producten (beter) toegankelijk moet maken voor deze groep mensen: Richtlijn (EU) 2019/882, beter bekend als de European Accessibility Act of Europese Toegankelijkheidsrichtlijn. De richtlijn schrijft voor dat een bedrijf in sommige gevallen aanpassingen moet doorvoeren zodat een website, dienst of product gebruikt kan worden door mensen met (onder andere) een audiovisuele en/of motorieke beperking.

Ben je als vereniging, bedrijf of stichting verplicht om je website en bedrijfsvoering te laten voldoen aan de nieuwe EAA-richtlijn van de Europese Unie? En welke aanpassingen moet je dan doorvoeren?

Met beide vraagstukken kunnen wij je helpen.

Geldt de EAA ook voor mij?

Als jouw bedrijf één van de onderstaande producten of diensten aanbiedt, dan geldt de EAA straks ook voor jou:

 • elektronische communicatie
 • audiovisuele mediadiensten
 • vervoersdiensten in de lucht, op de weg of op het spoor,
 • bank- of financiële instellingen die aan consumenten leveren
 • websites die e-books en software voor e-books publiceren of verhandelen
 • e-commercediensten (waaronder webshops)
Er zijn een aantal uitzonderingen en ontheffingen mogelijk. Onder andere de grootte van je bedrijf kan er voor zorgen dat je wel of niet aan deze richtlijn moet voldoen.

Wees de drukte voor

De richtlijn is erg nieuw en is in Nederland nog niet in de wet verankerd. Uiterlijk op 28 juni 2025 moet in alle de EU-lidstaten de wetgeving zijn ingegaan. Als je website of bedrijfsvoering aan één van bovenstaande criteria voldoet, dan krijg je dus tussen 2022 en 2025 te maken met de EAA. Jouw website en bedrijfsvoering moeten dan dusdanig zijn aangepast dat mensen met een beperking er zonder hulp van anderen gebruik van kunnen maken.

Een vergelijkbare ingrijpende wet was de AVG in 2016. Daar zagen we dat veel ondernemers (te) lang wachtten met het inventariseren en aanpassen van website en bedrijfsvoering. Het gevolg was dat er een "run" ontstond op adviesbureau's en IT-leveranciers om toch op tijd klaar te zijn. Niet alleen gaf dit grote tijdsdruk, ook waren de kosten hierdoor flink hoger dan nodig. Schaarste drijft immers de prijs op.

Wacht daarom nu niet te lang en laat zo snel mogelijk je bedrijfsvoering en website door ons scannen. Dan ben je ruim op tijd en ook nog eens flink voordeliger uit.

De netStek EAA-scan

netStek helpt je door een scan uit te voeren op je website en, indien nodig, je bedrijfsvoering.2 Eventuele knelpunten ontvang je in een rapport. Je kunt dan de nodige aanpassingen (laten) uitvoeren.

Inhoud van de scan

We bieden twee varianten van onze EAA-scan aan: een initiële assessment om te zien of de EAA op jouw bedrijf van toepassing is en een scan van je website en je bedrijfsvoering.

Initiële scan
 • Is de EAA voor jouw bedrijf, stichting of vereniging van toepassing?
 • Zo ja: moeten er alleen aanpassingen op je website worden doorgevoerd, of ook in je (verdere) bedrijfsvoering?

Diepgaande scan
Bedrijfsvoering
 • Welke aspecten van je bedrijfsvoering worden geraakt door één of meerdere bepalingen in de richtlijn?
 • Kun je die impact mitigeren door aanpassingen te doen in je bedrijfsvoering (bijvoorbeeld een aparte dienst of product introduceren)?
Website
 • Welke onderdelen van je website worden geraakt door één of meerdere bepalingen in de richtlijn?
 • Welke aanpassingen zijn dan nodig, het eenvoudigst om uit te voeren of juist niet haalbaar?


Heej starter!

Ben je een startende ondernemer? Kijk dan ook eens bij onze MKB- en ZZP-paketten. Door meerdere opdrachten ineens te bestellen, krijg je een leuk voordeel.

Uitvoering van de scan en het eindverslag

De scan van je website voeren we geheel op afstand uit. Voor een deel van de controles stellen we je wat vragen in een kort gesprek (videobellen of telefonisch) en we sturen je een vragenlijst.

De scan op je bedrijfsvoering gebeurt middels interviews op locatie.

Je krijgt van ons een eindverslag met daarin per punt de zaken die we geconstateerd hebben. Niet alleen de aandachtspunten: ook als je het goed doet, staat dat in ons eindverslag.

Zijn er aandachtspunten? Dan leggen we uit waarom die aandachtspunten een probleem zijn en welke gevolgen het kan hebben als je ze ongemoeid laat. Waar mogelijk zullen we een oplossing aandragen om het aandachtspunt weg te nemen.

Het eindverslag ontvang je per e-mail binnen de vooraf afgesproken doorlooptijd. Ook kun je het verslag tot 7 jaar na datum nog downloaden via je persoonlijke Mijn netStek-pagina.


Aanpassingen op de website

netStek is naast een consultancybedrijf, ook een webdesignbedrijf. Het ligt voor de hand dat wij aanpassingen op je website die uit onze adviezen naar voren komen, ook kunnen uitvoeren.

Dat doen we natuurlijk graag voor je. Die werkzaamheden vormen echter geen onderdeel van de EAA-scan en zullen apart geoffreerd en gefactureerd worden. Het staat je ook volledig vrij om de aanpassingen door een andere partij door te laten voeren.Pakketten

Als je meer diensten ineens afneemt, krijg je korting. Simpel.

Voor de meest voorkomende situaties hebben we pakketten samengesteld. Neem je zo'n pakket af, dan krijg je een niet onaardige korting op het geheel. Gespreid betalen is bespreekbaar.

Alles voor de startende ondernemer

Stacks Image 2121

Start je een nieuw bedrijf en wil je in één keer klaar zijn? Wij helpen je, zodat jij je op je kerntaken kunt richten.

In dit pakket krijg je:

 • Ontwerpen huisstijl en logo
 • Wij helpen je met het vullen van je website met pakkende teksten en stockfoto's
 • Ontwerpen website
 • Domeinnaamregistratie en 12 maanden hosting
 • AVG-scan bedrijfsvoering3
 • EAA-scan bedrijfsvoering3

15% pakketkorting

Voldoe jij aan de nieuwste AVG- en EAA-regelgeving?

Stacks Image 2187

Draaien jouw bedrijf en website al een tijdje mee? Dan kan het zomaar zijn dat je nog niet voldoet aan de nieuwere regelgeving zoals de AVG en EAA.

Wij kunnen tegen een vast tarief je bedrijfsvoering en website scannen. Je ontvangt van ons een rapport met aanbevelingen die je kunt (laten) doorvoeren op je site en in je bedrijfsvoering.

In dit pakket krijg je:

 • AVG-scan bestaande website
 • AVG-scan bedrijfsvoering
 • EAA-scan bestaande website
 • EAA-scan bedrijfsvoering

15% pakketkortingMeer weten?

Offerte aanvragen?

Meer weten?

Offerte aanvragen?

We helpen je graag. Neem gerust contact met ons op!


1 Het eerste uur dient ter kennismaking en advies. Werkzaamheden, zoals het schrijven van teksten of het aanpassen van je website, app of huisstijl worden alleen op offertebasis uitgevoerd en niet in dat gratis uur.

2 Advies van netStek is geen juridisch advies. Bij twijfel raadplegen wij een jurist om uitsluitsel te geven, maar er kunnen geen rechten worden ontleend aan de uiteindelijke adviezen die je van netStek ontvangt.

3 Scan op bedrijfsvoering. De door netStek geleverde bestelde website voldoet uiteraard "van huis uit" al aan deze wetgevingen


netStek gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om de site juist te laten werken. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.

Deel deze pagina op:netStek-logo

©2024 netStek · Alle rechten voorbehouden · kvk 87580365 · btw NL004441964B74 · bank NL09 KNAB 0510 8826 41